Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bak (december 22. - január 20.)

2008.12.27

Bak (december 22. - január 20.)

 

Kép

 

A Bak-szülött megtévesztően hűvös külseje mögött nagyon érzékeny lelkivilág bújik meg, ám az érzelmek fitogtatását nem szereti. Nehéz a barátságába férkõzni, de ha egyszer megnyílik a lelke, akkor igen befogadó. Az embereket próbára teszi, és öröme telik abban, ha a próba sikerül, de ha nem, akkor sem érzi magát csalódottnak, hiszen alapvetően pesszimista beállítottságú. Minden új emberrel, új helyzettel, új feladattal szemben bizalmatlan.

A kardinális minõségnek megfelelõen az aktivitás, az erõs becsvágy, a vezetni akarás jellemzi. Földjegyként viszont lassúság, céltudatosság, kitartás tapasztalható nála. Fontos céljának tekinti az anyagi javak megszerzését. Mindenben otthon van, ami praktikus. Józan esze nem engedi a túlzott lángolást, inkább reális és racionális. Szívósan ragaszkodik tárgyaihoz, meggyõzõdéséhez. Szívesen küzd a legkisebb haszonért is. Negativitása bizonyos visszahúzódási hajlamban mutatkozik meg.

Legnagyobb erényei a tárgyilagosság, a megvesztegethetetlenség,a becsületesség és az igazságérzet. Önuralma is példátlan, rendkívül fegyelmezett, érzelemkitöréseit kordában tartja. Feltûnõen jó az emlékezõtehetsége. Okos, diplomatikus és kitûnõ szervezõképességû. Õ az örök tervezõ. Nehezen hozható ki a sodrából, de ha megharagszik, hosszú idõre van szüksége, hogy megnyugodjon és megbocsásson. Döntéseiben alapos és megfontolt, akarata határozott, szívós és kitartó. Lassúsága, nehézkessége és megfontoltsága sokszor keménnyé, sőt néha rideggé teszi. Kritikája erős és kíméletlen.

Uralkodó bolygója a Szaturnusz, amely a karmát jelképezi, vagyis azt, hogy minden tettnek megvan a következménye. A Szaturnusz a szükséges "rossz", amely a keserû élettapasztalatokat adja, de amely nélkül a tökéletesedés sem volna elképzelhetõ. A mitológiában Szaturnusz (Kronosz) volt az Idõ istene, így az idõbeosztás, a rendszeresség nagyon fontos a Bak számára.

A Bak-ember lelke legmélyén ösztönösen fél a haláltól és attól, ami utána következik. Ezért messziről elkerül minden e témakörrel kapcsolatos kérdést. Nagyon magasrendű az a Bak-szülött, aki képes belemélyedni a misztikus dolgokba, de még akkor is a legnagyobb titokban tartja, hogy ezzel foglalkozik.

A Bak-szülött és a hivatás

A Bak nagyon jó munkaerőnek számít, megbízható, kötelességtudó, türelmes, gyakorlatias és szorgalmas. Nagy önfegyelemmel rendelkezik, mindig képes kizárólag az adott feladatra koncentrálni. Vágyik mind az erkölcsi, mind az anyagi elismerésre. Lételeme a munka, az elõléptetés, a kitüntetés, a rang, a hatalom. Tisztában van vele, hogy csak verejtékes munkával érhet célt. A megkezdett dolgot akkor sem hagyja abba, ha valamilyen körülmény akadályozza. A sikertelenség nem hátráltatja, nagy szívóssággal halad célja felé.

Mint beosztott pontos, alapos és nagy felelõsségérzettel bír. Vezetõként igazságos, de szigorú. Munkájában mindent alaposan átgondol, s minél jobban belemerül, annál nagyobb örömet talál benne. Csak azt tudja megbecsülni és értékelni, amit a maga fáradtságos munkájával ért el. Az ingyen kapott előnyök nem szereznek örömet neki.

Sok Bak-embernek adnak munkát a különböző hivatalok, ahol józan, elfogulatlan ítéletre, állásfoglalásra van szükség. Kifejezetten alkalmas bizalmi állások betöltésére is. A Bak-kutatók pedig eredményesen tevékenykednek a tudomány bármely ágában, ahol nagy anyagmennyiséget kell feldolgozni, elrendezni, rendszerezni, nyilvántartani.

Milyen a Bak a szerelemben?

Meglehetősen tartózkodó és zárkózott. A szerelemben nem akar teljesen feloldódni, sőt sokszor inkább kerüli a kínálkozó alkalmakat. Nagyon mélyérzésű, mégsem képes kimutatni vonzalmát. Fontos számára, hogy partnerére számíthasson. Nem annyira az érzelmi fellángolás, mint inkább a tudatosság kap hangsúlyt: mi várható a másiktól. Hûséges és stabil, aki tûrni is tud. Általában a hosszabb távú kapcsolatokat részesíti előnyben, mivel vágyik az érzelmi biztonságra (is). Nagyon ragaszkodó, társának mindent megad, cserébe nincsenek nagy igényei.

Ha egy Bak-szülöttet szeretnénk meghódítani, akkor nagy érdeklődést kell mutatnunk érzései iránt, és őszintének kell lennünk. A hódítás nem lesz könnyű feladat, de ha kitartóak vagyunk, akkor elérhetjük célunkat. A szakításnál vigyázzunk, nehogy a kelleténél jobban megbántsuk. Álljunk elé és mondjuk nyíltan a szemébe, mit is akarunk, de győzzük meg, hogy nem ő tehet róla, csak egyszerűen már nem érezzük azt, mint régen.

Híres Bakok:
Gerard Depardieu, Marlene Dietrich, Ava Gardner, Humphrey Bogart, Kevin Costner, Elvis Presley, Adriano Celentano, Vanessa Paradis, Eszenyi Enikő, Hegyi Barbara, Petőfi Sándor, Feszty Árpád, Molnár Ferenc, Mel Gibson, Nicolas Cage, Martin Luther King, Jack London, Albert Schweitzer.