Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kelta horoszkóp

2008.01.18

Berkenyefa (I.21.-II.17.)

A berkenye jegy szülöttje sokban hasonlít a nyugati asztrológia vízöntőjére. Emberszerető, nagy hitű ember, aki támogatja a hatalmas változásokat. Szereti a függetlenséget, erős akaraterővel rendelkezik, s olykor hűvösen nyugodt. Bátor és minden áron eléri célját. Fejlett értelmi képességekkel rendelkezik, kedveli az újdonságokat, a fejlődésre törekszik.

Kőrisfa (II.18.-III.17.)

A kelta mitológiában a kőris a varázslás fája volt. Az, aki ebben a jegyben született, rendkívül impulzív és vonzó egyéniség. A berkenyéhez hasonlóan szereti az újdonságokat, sőt, legszívesebben semmilyen jól megszokott dologgal nem foglalkozna. Viselkedésük akár színészkedésnek is tűnhet; egyszer érzékenyek máskor szenvedélyesen kiállnak elveik mellett. Rendkívül tehetségesek, s nem egy művész került ki e jegy szülöttei körül.


Éger (III.18.-IV.14.)

Az éger jegyében született emberek erős egyéniséggel rendelkeznek. Nyughatatlan, impulzív, a sikerre törekszik. Szeretik független emberként, egyedül megoldani problémáikat, s általában minden helyzetből győztesen kerülnek ki. Igen szenvedélyes, olykor akár heves vérmérsékletű is lehet. Szeretik a versengést, és persze a kiharcolt győzelmet.


Fűzfa (IV.15.-V.12.)

Állhatatos, jó értelmi képességekkel rendelkező emberek tartoznak e jegy szülöttei közé. A kelta mitológiában a fűz volt az első fa, így ez volt a földi élet gyökere. Ennek megfelelően a jegy szülöttei is mély spirituális érzékkel rendelkeznek. Kedveli a társaságot, ugyanakkor nem törekszik arra, hogy a középpontban legyen. Általában a háttérből irányít.


Galagonya (V.13.-VI.9.)

A galagonya jegyének szülötte rendkívül sok ötlettel rendelkezik. Sokoldalúak, számtalan területen rendelkeznek nagy tehetséggel. A hónap első felében születettek lobbanékonyabb természettel rendelkeznek. Nem egyszer kerülnek ki e jegy szülöttei közül nagy előadóművészek; színészek és énekesek egyaránt. A változásokhoz könnyen alkalmazkodnak, széles látókörűek.


Tölgyfa (VI.10.-VII.7.)

A tölgy jegyének szülöttei sokban hasonlítanak a nyugati asztrológia halak jegyű tagjaira. Gyakran önfeláldozóak, hatalmas képzelőerővel rendelkeznek. A materiális dolgokban azonban kevésbé megfontoltak, olykor kissé könnyelműek és befolyásolhatók, az igazságért azonban minden helyzetben kiállnak.


Magyal (VII.8.-VIII.4.)

A magyal a kelta mitológiában a tölgyfa ikertestvére. E jegy szülöttei talán leginkább az aprólékosan precíz szüzekre hasonlítanak. Rendkívüli elemző képességgel rendelkeznek, csak ritkán vállalnak kockázatot. Döntéseik előtt minden lehetséges megoldást átgondolnak. Alapvetően optimista, emberszerető típus. Kitartó, erős akaratú emberek.


Mogyoró (VIII.5.-IX.1.)

A mogyoró típusú emberek olykor túlzásba viszik mások kritizálását, mely nem maximalista szemléletmódból, hanem önbizalomhiányukból ered. Nagyszerű ügyvédek válhatnak e jegy szülötteiből; kitűnően érvelnek, kiváló értelmi képességgel rendelkeznek. Természetük alapeleme a kíváncsiság. Rendkívül bölcsek, így helyes értékítélettel rendelkeznek.


Szőlő (IX.2.-IX.29.)

A szőlő, mint jelkép a növekedésre, fejlődésre utal. A szőlő szülöttei a béke és harmónia megteremtői. Rendkívül érzékenyek, ugyanakkor erős jellemmel rendelkeznek. Minden helyzetben helyt állnak, olykor azonban kiegyensúlyozatlanná válnak. Emberszeretők, s társukat minden helyzetben támogatják.


Repkény (IX.30.-X.27.)

A repkény örökzöld növény, az örök megújulást, a halhatatlanságot jelképezi. Az első két hét szülöttei sokban hasonlítanak a berkenye jegyűekre, gondolkodásmódjuk szélsőséges. A repkény szülöttei óriási kitartással rendelkeznek. Szinte mindig rivaldafényben élnek, sikereket érnek el. Színes egyéniség, élénk képzelőerővel rendelkezik.


Nád (X.28.-XI.24.)

A nád a királyság szimbóluma. E jegy szülötteiben a nyugati asztrológia ikreihez hasonlóan kettős személyiséggel rendelkeznek, egyszerre érzékenyek és szenvedélyesek. Erőteljes egyéniségek, nem tűrik az ellentmondást és a kompromisszumokat. Alaptermészetük szerint türelmetlenek, lobbanékonyak.


Bodza (XI.25.-XII.23.)

A halál és újjászületés jelképe. A bodza jegyében született emberek nyughatatlan, kíváncsi természettel rendelkeznek. Legszívesebben mindenhol jelen lennének, és mindenről tudnának. Szerencsés típus, ezért a jólétben nem egyszer haszontalan dolgokra pazarolja idejét. Nem egyszer harcra kelnek az igazságtalansággal szemben.


Nyírfa (XII.24.-I.20.)

A nyírfa a druidák világában a fejlődés kiindulási pontját jelképezte. A nyírfa jegyében születettek számára adott a szerencse, hogy fejlődhessenek, ehhez azonban kitartásra van szükségük. A nyírfa jegyben születettek két típusra oszthatók; az újhold típusba tartozó ember érzelmes és optimista, ugyanakkor zárkózott. A telihold szülötte materiálisan gondolkodik, nyitott.