Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyakorlati Tantra szex - Tao pozíciók

2008.04.18

Gyakorlati Tantra szex - Tao pozíciók

 

Azt mondják, ha két ember az ágyban jól megérti egymást, már nagy baj nem lehet, hiszen az esetleges konfliktusokat, eltérő személyiségükből adódó súrlódásokat könnyebben átvészelik, mint azok, akik csupán lelki közösségben vannak egymással.

 

Az örök Jin és Jang egyensúlya

A tantrikus szeretkezés lényege az, hogy gátlásainkat legyőzve minden figyelmünket társunknak és a vele való testi és lelki szerelemnek szenteljük. Fontos, hogy maga az aktus lassú, bensőséges és teljes legyen, hiszen a végső cél a test és a lélek egyesülése. Így nemcsak fizikai, de spirituális szintű orgazmus részesei lehetünk, amelyből később hosszú időn át "táplálkozhatunk". A taoizmus alapgondolata szerint a világegyetem alapja a harmónia, amely csupán a Tao követésével érhető el. A ősi kínai filozófiai rendszer azt tanítja, hogy az élet az ellentétek egyensúlyából áll: a negatív Jin és a pozitív Jang egységéből. Így van ez a szexualitásban is: a nőnek szüksége van a férfire, a férfinek a nőre. A gyönyör magasabb szintjének elérése a szexuális stimuláció elnyújtásával, belső energiáink áramlásának kiegyenlítésével érhető el, amely már-már erotikus művészetnek tekinthető.

 

Tao pozíciók

Az alábbiakban bemutatunk néhány Tao-pozíciót, amelyek alapvetően négy alaphelyzetre épülnek, ám különböző gyönyörben részesítik a szerelmeseket.

1. Mandarinkacsa: A férfi és a nő oldalukon fekszenek, a férfi lágyan átkarolja az előtte fekvő nőt, és úgy hatol belé. A pozitúra a nevét a kacsák párzásáról kapta, ahol a nőstény mozdulatlan és csak a hím mozog. Kellő gyengédséggel, puha csókokkal kellemes és izgalmas módja lehet a reggeli ébresztésnek.

2. Sirályok a szélben: A nő az ágy szélére csúszik éppen annyira, hogy feneke még az ágyon, lábai pedig behajlítva a földön legyenek. A féri a nő lábai elé térdel, csípőjét magához szorítja úgy hatol belé. Ebben a helyzetben a férfi nemiszerve a nőével egy vonalban van, így maga az aktus friss élményt nyújthat mindkettőjük számára. Az izgalom egymás simogatásával, cirógatásával fokozható.

3. Fonix játszik a vörös barlangban: A nő a férfi alatt fekszik, lábait felemelve. Ez a helyzet mélyebb behatolást tesz lehetővé a férfi számára, ám alapos előjátékot igényel, különben a nő számára fájdalmas lehet. Különösen izgató, ha a nő ujjbegyeit megnyálazva az aktus közben gyengéden a férfi mellbimbóit simogatja.

4.  A fehér tigris: A nő négykézláb áll, ám nem tenyerén, hanem könyökein támaszkodik. A férfi szorosan mögé térdel, a nő csípőjét/derekát két kézre fogja, és gyengéden behatol. A nők nagy része különösen izgatónak tartja ezt a pózt, a férfiak pedig kedvük szerint gyönyörködhetnek szerelmük hátsójában. Élvezetesebbé tehető a pozíció, ha a férfi az aktus közben a nő nemi szervét, melleit simogatja.

5. A kecske és a fa: A férfi egy székre ül, a nő pedig az ölében helyezkedik el. A behatolást követően többnyire a nő tud mozogni, közben a férfi könnyedén átkarolja kedvese testét, csókolgatja arcát, száját, nyakát. A spontán együttlétek méltán népszerű pozitúrája, hiszen a legártatlanabb reggeli kávézásból is szédületes és emlékezetes szeretkezés alakulhat ki, például a konyhában...